advertentie

Veel omleidingen door wegwerkzaamheden

Weggebruikers moeten vanaf komende week op verschillende plekken een stukje omrijden. De gemeente start namelijk met asfaltonderhoud en herinrichting van enkele wegen.

In alle stadsdelen wordt er tot het eind van de maand wel ergens twee tot vijf dagen gewerkt aan de weg.

Herinrichting

Twee straten in Blerick en een in Tegelen worden in deze periode heringericht. Allereerst is de Mulkenshofweg in Blerick aan de beurt. Ter verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers worden hier de fietsstroken verbreed. Ook worden op de rijbaan verkeersplateaus, kleine wegverhogingen, aangelegd om de snelheid te verlagen. De werkzaamheden starten maandag en duren een volle week. Tijdens deze periode is de Mulkenshofweg volledig afgesloten voor al het verkeer waardoor Boekend slechter bereikbaar is.

Gemeente Venlo

Boskampstraat

Ook op de Boskampstraat in Tegelen wil de gemeente de snelheid van de weggebruikers omlaag krijgen door een verkeersplateau aan te leggen. Ook wordt er een oversteekplaats gerealiseerd. De weg is hierdoor van 14 tot en met 16 augustus volledig afgesloten.

Pastoor Stassenstraat

De Pastoor Stassenstraat in Blerick is vanaf maandag 19 augustus twee weken dicht voor grote aanpassingen op het kruispunt met de Frederik Hendrikstraat en de Pastoor Goossensstraat. Door de aanleg van een verkeersplateau en een middengeleider moet de kruising een stuk veiliger worden. Ook worden de fietsstroken verbreed.

Op de website van de gemeente is compleet overzicht te vinden van alle wegwerkzaamheden.