VCH woedend na sportparkenbesluit

De voorzitter van voetbalclub VCH heeft geen goed woord over voor de gemeente na het besluit om sportpark ‘t Saorbrook open te houden ten koste van Maassenhof in Boekend.

Woedende voorzitter

In de oorspronkelijke sportvisie van de gemeente zou 't Saorbrook verdwijnen en SV Blerick verhuizen naar Maassenhof, maar de gemeenteraad paste dat gisteren aan. Een opmerkelijke beslissing, zeker omdat de mogelijkheden op Maassenhof veel groter lijken en het park beter onderhouden is. ‘Dit steekt niet alleen, hier worden we woedend van’, zegt VCH-voorzitter Wil Crijnen.


Niet meer meewerken

Nu de fusie tussen de drie hockeyverenigingen zo goed als beklonken is, komen de twee hockeyvelden van Hockeyclub Blerick vrij op Maassenhof. Als VCH ook weg moet, blijft er weinig meer over van het sportpark in Boekend. Voor VCH is de maat na het besluit van gisteren vol. ‘Wij gaan nu op geen enkele manier meer meewerken aan een fusie. We proberen het zo lang mogelijk hier uit te houden en als het niet meer lukt moeten we de stekker er maar uit trekken.’