advertentie

Vastelaovend vanaf de bank

De Venlose pleinen blijven leeg vandaag. Geen Zoepkoel-express met carnavalisten uit de de hele provincie en geen muziek op straat. Wat rest is vastelaovend thuis op de bank.

Omroep Venlo en L1 zenden actueel programma uit rond de vastelaovend. Omroep Venlo maakte een compilatie van de Blauwe Neuzen aangevuld met nieuw materiaal en er is een documentaire over ‘t Kesje van Sjiengeleboem te zien waar iedereen vorige week zijn zörg op kon zetten.

Aftellen naar een vastelaovend die niet komt

Om 11.11 uur werd er op L1 bescheiden afgeteld naar het moment dat de vastelaovend eigenlijk had moeten beginnen. Het was nu de start voor een sobere tv-uitzending in de intieme setting van de foyer van de Maaspoort die uitkijkt op de Zoepkoel.  Geen Boètegewoeëne Boètezitting, maar een Boètegengewoeëne Boètezitting. De show wordt ook uitgezonden bij Omroep Venlo.

Duet Frans Pollux

Het had vandaag moeten gebeuren. Dat is ook het thema van een nieuwe liedje van Frans Pollux en de Kesselse actrice Samina Hanssen, bekend van Undercover. In “As ‘t zoë mot” maken de zanger en actrice er het beste van met de boodschap om het intiem toch te voeren.

Vastelaovend in de kop

De mysterieuze Venlose vastelaovesartiest Chris Rieje maakte ook een lied over de vreemde vastelaovend die zich dit jaar vooral in het hoofd af zal spelen.