advertentie Obesitas kliniek header januari

Vastelaovend 2020 kroop door het oog van de naald

Achter de schermen waren er dit jaar al zorgen of de vastelaovend tot Aswoensdag gevierd kon worden. In klein besloten gezelschap werd de situatie rond het coronavirus namelijk nauwlettend in de gaten gehouden.

Dat zegt Jocus-voorzitter Roel Versleijen in de 'De laatste blik op 2020', de twee speciale uitzendingen van Nedinscoplein waarin acht gasten terugkijken op het jaar 2020. 

Scenario's

Terwijl de meeste mensen dit jaar bijna achteloos en vanzelfsprekend vastelaovend vierden werd er dus wel degelijk rekening gehouden met het scenario dat de festiviteiten op het laatste moment niet door konden gaan. 'De laatste twee weken voorafgaand aan vastelaovend hadden we contact met onder andere de gemeente. Dan ging het ook over de vraag of de vastelaovend op een goede manier tot Aswoensdag kon worden gevierd', zegt Versleijen.

Laatste vastelaovend

Met de wetenschap van nu, werd dit jaar dus voorlopig voor het laatst vastelaovend groot gevierd. Versleijen erkent dat hij op carnavalsdinsdag dan ook enigszins was opgelucht. 'Want we hadden op dat moment wel een prachtige vastelaovend met elkaar gehad die we op een prachtige manier hebben kunnen vieren', zegt Versleijen.