advertentie

Vandaal steekt banden van zeker tien auto's lek

Op de Albrecht Rodenbachstraat in Blerick zijn de banden van zeker tien auto's afgelopen weekend lek gestoken. De politie heeft meerdere aangiftes binnengekregen.

Van enkele auto's zijn drie of zelfs alle vier de banden lek gestoken. Volgens een getroffen buurtbewoner, die anoniem wil blijven, zijn de auto's met drie of meer lekke banden afgesleept. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden en is nog bezig met het onderzoek. Volgens een buurtbewoner gaat het om elf auto's. Een woordvoerder van de politie kan geen exact aantal noemen maar bevestigt dat het om 'meer dan tien' gaat.

De politie denkt dat de dader in de nacht van zaterdag op zondag heeft toegeslagen. 'We zijn nog bezig met het opnemen van enkele aangiftes maar tot nu toe horen we dat de auto's er vrijdag met volle banden zijn neergezet en zondag met lege zijn aangetroffen', zegt de woordvoerder. De totale schade bedraagt volgens een buurtbewoner enkele duizenden euro's. 

Bang

Meerdere getroffen autobezitters durven niet met naam en toenaam te reageren. Volgens hen is er in de buurt al langer sprake van drugsoverlast, vandalisme en illegale afvaldumpingen. 'We zijn bang voor represailles', zegt één van hen. De politiewoordvoerder laat weten: 'Ik kan me voorstellen dat het één met het ander te maken heeft, maar dat is nog onderwerp van onderzoek.'