advertentie

Vanaf de bank rondneuzen in Missiemuseum Steyl

Als de bezoeker in deze tijd van corona niet naar het museum komt, komt het museum wel naar de bezoeker. Onder dat motto is het eind deze maand mogelijk om een virtuele wandeling te maken door het Missiemuseum in Steyl.

Het gaat om een project van Fontys Hogescholen in Venlo waarin studenten met een bedrijf of instelling aan de slag gaan om verbeteringen aan te brengen. 'In een tijd dat scholen steeds meer digitaal gaan willen we het museum ook naar de mensen toebrengen', zegt Tom Keijdener. 

11 minuten

Twee dagen lang filmden de studenten in een door de coronacrisis verlaten Missiemuseum. Ieder plekje en hoekje werd vastgelegd. Op dit moment worden de beelden gemonteerd en voorzien van een audiotour in het Nederlands en het Duits. Eind deze maand moet de virtuele rondleiding via de site van het Missiemuseum te volgen zijn. 'Het gaat om een wandeling van zo'n 11 minuten. Maar wanneer je onderweg wil stoppen om op items in te zoomen of zelfs terug te lopen kan dat ook', legt Remco Cruisbergh uit.

Nieuwe doelgroep

Het Missiemuseum is maar wat blij om op deze manier naar buiten te treden en wellicht een nieuwe doelgroep aan te boren. Want wie de virtuele wandeling door het museum heeft gemaakt moet gemotiveerd zijn om naar Steyl te komen. 'De rondleiding is een stimulans om het museum te bezoeken', aldus Keijdener. 'Bovendien krijg je in het museum natuurlijk pas echt alle achtergrond informatie. Het blijft dus zeker de moeite waard om het te bezoeken', zegt Cruisbergh.