advertentie Viecuri Mooi

BiermanHenket Architecten & Museum van Bommel van Dam

Van Bommel van Dam opent in september met twee exposities

Museum van Bommel van Dam opent in september de deuren van de nieuwe locatie in het voormalige postkantoor met twee exposities. Een daarvan geeft een inkijkje in de eigen museumcollectie.

50 jaar

Museum van Bommel van Dam bestaat dit najaar vijftig jaar. De tentoonstelling in het nieuwe museumgebouw geeft een overzicht van de kunst die in de loop van de jaren is verzameld. Er is werk te zien van kunstenaars als Armando, Ger Lataster, Shinkichi Tajiri, Erwin Olaf en Hokusai.

Atelier NL

Daarnaast is er een expositie te zien van Atelier NL: Earth Alchemy – 15 Years of Digging. Daarin zoeken de Tegelse Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk uit Gorinchem antwoord op de vraag hoe we herkennen wat echt waardevol is in een maatschappij vol luxe en overvloed. De tentoonstelling gaat over natuurlijke grondstoffen en de verbinding tussen de mens en de wereld waarin we leven.

De feestelijke opening van Museum van Bommel van Dam is in het eerste weekend van september. Op zondag 5 september is het museum vrij toegankelijk voor iedereen die er een kijkje wil nemen.

Atelier NL Paul Scala