advertentie Miso Oriental Header

Updates GGD en VieCuri: meer besmettingen, geen nieuwe overledenen

De GGD Limburg-Noord meldt dat er tot vandaag 12.00 uur 74 mensen in Noord- en Midden-Limburg positief hebben getest op het coronavirus. Het aantal mensen dat is overleden, staat nog altijd op vier.

Ten opzichte van maandag zijn er officieel twintig besmettingen bijgekomen. De GGD geeft aan dat dit niet het totale beeld weergeeft, vanwege het aangepaste testbeleid. Niet alle verdachte, besmette personen worden namelijk getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, krijgen een test.

VieCuri

Ook ziekenhuis VieCuri meldt dinsdag nieuwe besmettingen. In totaal zijn er nu 21 patiënten positief getest op het coronavirus, waarvan er zeventien zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat waren er maandag nog twaalf. Inmiddels zijn er veertien medewerkers positief getest (maandag acht).

Overledenen

Maandag maakte de GGD bekend dat de vier overleden patiënten uit de gemeenten Echt-Susteren, Gennep, Horst aan de Maas en Venlo komen. Deze personen waren respectievelijk 89, 74, 78 en 63 jaar. De patiënten zijn overleden in het ziekenhuis (twee in VieCuri) en hadden ernstige onderliggende medische problemen.