advertentie Viecuri Mooi

Uitvak VVV blijft leeg in Volendam vanwege 'onbegrijpelijke' buscombi

VVV-fans zijn boos dat de uitwedstrijd tegen FC Volendam alleen te bezoeken is met een verplichte buscombi. Fanclub d’n Twellefde Man heeft besloten geen busreis te organiseren en daardoor blijft het uitvak leeg.

De verplichte buscombi voor de wedstrijd op vrijdag 17 september is een maatregel van gemeente Edam-Volendam. De fanclub van de Venlose club noemt die maatregel onbegrijpelijk en buitenproportioneel. Volgens d'n Twellefde Man is er geen voorgeschiedenis die de invoering van de verplichte buscombi rechtvaardigt.

Zonder problemen

'In de jaren voor de promotie zijn onze supporters vele malen zonder problemen naar Volendam afgereisd, zonder verplichtingen rondom deze wedstrijd.  Kijkend naar andere BVO's (betaald voetbal organisaties, red.) zien wij zelfs dat deze vaak met veel grotere supportersgroepen richting Volendam afreizen zonder (bus)-combi’s.  Wij keuren deze beslissing van gemeente Edam-Volendam dan ook ten zeerste af', schrijft voorzitter Marcel Janssen in een verklaring namens het bestuur van de fanclub.

'Samen of niet'

De fanclub is boos dat mensen die wel naar de uitwedstrijd willen maar niet met de bus willen reizen nu de dupe zijn. Daarom is d'n Twellefde Man solidair en wordt er geen busreis georganiseerd. 'De coronatijd waarbij er getreurd werd om de afwezigheid van supporters lijkt alweer achter ons te liggen. De afgelopen weken hebben de supporters van VVV-Venlo laten zien wat het is om als een blok 90 minuten achter het team te staan.  Zo staan wij, in dit geval,  nu ook als een blok achter elkaar.'