Uitspraak Windpark Greenport opnieuw uitgesteld

De Raad van State heeft meer tijd nodig om tot een uitspraak te komen over het windpark Greenport Venlo. In juli vond de zitting over het bezwaar tegen negen windturbines in Blerick en Boekend plaats.

Eerder uitstel

De hoogste bestuursrechter trekt normaliter zes weken uit om tot een uitspraak te komen. Bij ingewikkelde zaken wordt die termijn vaak met hetzelfde aantal weken verlengd. Op die mogelijkheid werd tijdens de zitting op 8 juli dan ook al voorgesorteerd. In augustus hebben de bezwaarmakers de bevestiging hiervan gekregen. Op basis van die informatie werd uiterlijk deze week een uitspraak verwacht.  

Complexe zaak

Een definitieve uitspraak over de rechtmatigheid van de negen geplande windmolens is er echter nog steeds niet. Volgens een woordvoerder van de Raad van State is ook nog niet te zeggen wanneer die uitspraak er wel komt. Zorgvuldigheid gaat hierbij boven de snelheid, zo is de boodschap. De complexiteit van de zaak maakt dat er meer tijd nodig is. 

Verrast

Actiegroep Windturbines Blerick is één van de bezwaarmakers. Het uitstel komt voor Jos Raedts van de actiegroep als een verrassing. Het laatste bericht over de voortgang dateert namelijk alweer van maanden geleden. ‘Laten we hopen dat die zorgvuldigheid in ons voordeel uitpakt. Of in ieder geval betekent dat de Raad van State een deel van de geplande windmolens schrapt.’