advertentie Truck support Header

UIT! tipt IRA-miniserie en kunstenaars in Tegelse sigarenfabriek

Tien jonge kunstenaars exposeren dit weekend in de voormalige sigarenfabriek aan de Roermondseweg in Tegelen. De kunstenaars kregen de opdracht werk te maken dat een relatie heeft met de locatie. Dat en meer in UIT! deze week.

De sigarenfabriek in Tegelen wordt deels gesloopt. Het andere deel wordt binnenkort omgevormd tot appartementen. Totdat de herontwikkeling begint krijgen kunstenaars vrij spel om iets te doen met de ruimte. Zo is de Zweedse kunstenaar Julia Strömland een zoektocht gestart naar het beton waarvan de oude fabriek gemaakt is. Ze bestudeerde gaten in de vloeren en de stukken puin die eruit zijn gekomen. Daar maakte ze vervolgens nieuwe creaties van. Een andere kunstenaar maakte een midgetgolfbaan aan de buitenzijde om in een ongedwongen situatie gesprekken op gang te krijgen tussen passanten, buurtbewoners en bezoekers. Komend weekend zijn alle creaties te zien tijdens een expositie.

IRA-aanslag

Ook te zien in Venlo is de miniserie The Spectacular. De serie gaat over een IRA-aanslag in Roermond. Pieter Kuijpers en Willem Bosch verfilmden deze gebeurtenis die zondag eenmalig te bekijken is op groot scherm in Venlo.

Benefietconcert

Verder heeft het Kunstencentrum een open dag, gaat Minsekinder weer de Maas op en is er een bijzonder benefietconcert in een café dat nog niet officieel geopend is.

Alle tips voor komende week kijk je hieronder.