advertentie

UIT! terug: vanaf zaterdag weer culturele activiteiten

Vanaf zaterdag mogen theaters, poppodia musea en bioscopen weer voor het eerst sinds lange tijd de deuren openen. Omdat er weer culturele activiteiten mogelijk zijn keert UIT! wekelijks terug op tv.

Nog niet alle Venlose culturele instellingen gebruiken de nieuwe versoepelingen vanaf dag 1 dat het weer kan. Voor De Maaspoort en Grenswerk was de voorbereidingstijd te kort om nog programma te boeken en genoeg ruimte over te houden voor kaartverkoop tot aan zaterdag aanstaande. Bij Grenswerk is 10 juni het eerste concert, de Maaspoort volgt de week daarna met een eerste after-lockdown-activiteit.

Twee grote oorlogsfilms

Vanaf zaterdag kun je wel weer naar de bioscoop. Zowel CityCinema als De Nieuwe Scene start met een grote oorlogsfilm. De Nieuwe Scene heeft de première van De Oost, de film over de oorlog in Nederlands-Indië van de Venlose regisseur Jim Taihuttu. CityCinema haalt De Slag om de Schelde in, de film over de Tweede Wereldoorlog die rond de Kerst al had moeten draaien in de de bioscoop.

Nieuwe opzet voor Missie Museum

Ook musea mogen weer open. Een uitgelezen kans om bijvoorbeeld weer eens een bezoek te brengen aan het Steyler Missie Museum. Het museum staat niet bekend om zijn wisselende tentoonstelling maar eerder als een tijdcapsule, met bijzondere voorwerpen uit de missie van de Steyler missionarissen, inclusief meer dan 1500 opgezette dieren en een insectenkabinet. Het Missie Museum gebruikte de lockdown wel om de vaste collectie te veranderen van opzet. 

Verbouwde musea

De twee grote Venlose musea zijn dit weekend nog dicht. Museum van Bommel van Dam opent later deze zomer de deuren op de nieuwe locatie na de ingrijpende verbouwing en ook het Limburgs Museum heeft nog een paar dagen nodig voordat bezoekers weer welkom zijn in het verbouwde museum met een geheel vernieuwde entree. Bij het Limburgs Museum zijn vanaf woensdag weer de tentoonstellingen te zien die ook voor de lockdown te zien waren. Met nog vier dagen de kans voor de grote overzichtstentoonstelling van Aad de Haas.

Bij voldoende aanbod en het uitblijven van nieuwe coronamaatregelen is er weer iedere woensdag een nieuwe aflevering van UIT!. Alle tips voor komende week vind je hieronder.