advertentie Delta Fiber week 44-45

UIT! komt met coronaproof tips vanuit de bioscoopstoel

De strengere maatregelen om het coronavirus te beteugelen hebben ook gevolgen voor het cultuuraanbod. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niets meer te doen is.

UIT! tipt deze week daarom alleen activiteiten die te bekijken zijn vanuit een luie bioscoopstoel (met maximaal 30 bezoekers). Met onder andere de nieuwe film van Sofia Coppola die na Lost in Translation opnieuw samenwerkt met Bill Murray voor een luchtige relatie-comedy.

Fleetwood Mac en Aznavour

Maar er is veel meer te zien op het grote scherm. Want wat dacht je van ballet van The Royal Ballet uit Engeland? CityCinema vertoont de voorstelling Giselle op groot scherm komende week. En hetzelfde geldt voor de concertfilm 24 Karat Gold van Stevie Nicks, opgenomen tijdens haar gelijknamige tour in 2017. Met solo-hits maar ook zeker repertoire van Fleetwood Mac.
En er is ook nog aandacht voor een ander muzikaal icoon: Charles Aznavour. Hij legde zijn leven vast met een 16mm-camera die hij ooit kreeg van Edith Piaf. Van al het materiaal dat hij in zijn leven schoot is nu een film gemaakt die bij De Nieuwe Scene te zien is deze week.

The Clash

Ook draait in De Nieuwe Scene muziekdocumentaire White Riot. Over een anti-racisme-concert in de seventies waar The Clash en andere beroemde punkbands van die tijd speelden. De film is door de huidige Black Lives Matter-demonstraties super-actueel.

Het is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor andere voorstellingen en culturele activiteiten de komende weken. Bij genoeg aanbod is er een UIT! en anders gaan ook wij even terug in quarantaine.