advertentie

Twintig woningen ontruimd na gaslek Blerick

Twintig woningen in de buurt van het Lambertusplein in Blerick zijn donderdagmiddag ontruimd vanwege een gaslek. Het lek ontstond bij graafwerkzaamheden in de straat.

25 bewoners moesten uit hun woning worden gehaald. Zij zijn tijdelijk opgevangen in 't Raodhoes. De straten rondom het lek zijn uit voorzorg afgezet, Mensen die in het getroffen gebied wonen moeten tijdelijk elders opvang regelen. Anders kunnen ook zij naar 't Raodhoes.

Leiding geraakt

Er vinden al langer graafwerkzaamheden plaats rondom het Lambertusplein. Bij graafwerkzaamheden vond vanmiddg een kleine verzakking plaats waardoor de gasleiding het begaf. De brandweer, politie en medewerkers van Enexis zijn ter plekke. 

Afzetting

Er is een adviseur gevaarlijke stoffen aanwezig om te meten of er gevaar is voor de omgeving. Enexis heeft de leidingen rondom het lek inmiddels voorzien van lekkage-ballonnen om veilig het lek te kunnen maken. Bewoners kunnen waarschijnlijk rond 18.00 uur terug naar hun woning. Tot 20.00 uur zullen zij waarschijnlijk dan nog geen gebruik kunnen maken van gas.

advertentie

Lees ook deze artikelen