advertentie

Tweeduizend deelnemers voor virtuele editie Venloop

Ruim tweeduizend mensen hebben in het weekend virtueel meegedaan aan de verschillende wandel- en hardloopafstanden van de Venloop. Dat kon dankzij de Venloop-app op de smartphone.

Klassement

Veruit het grootste deel van de mensen (1.752) deed mee aan de hardloopafstanden, er waren 374 mensen die wandelden. Bij de hardloopwedstrijden was er ook een eindklassement, daarvoor moesten lopers zondag wel vertrekken op het tijdstip waarop de betreffende afstand ook tijdens een reguliere Venloop zou starten. Er legden 875 mensen een halve marathon af, de snelste was Niels Peeters (tijd: 1.20.35). De 10 kilometer had 626 deelnemers, daar voert Rens Simons het klassement aan (tijd: 35.48). De app werkte bij een deel van de mensen niet optimaal, zo blijkt uit reacties op het Facebookbericht over de Virtuele Venloop.

Virtuele medaille

Met de virtuele editie wilde de organisatie van de Venloop mensen toch de sfeer van het evenement laten beleven. Tijdens het wandelen of rennen hoorden ze naast het startschot onder meer realistische geluidseffecten en toepasselijke muziek. Ook was er informatie over de omgeving waar ze eigenlijk gelopen zouden hebben tijdens een normale editie. Na de finish kon iedereen een selfie maken met de virtuele medaille.

De Venloop werd vanwege corona eerder uitgesteld en vindt nu plaats in het weekend van 18 en 19 september.