Twee verdachten overval Straelseweg opgepakt in Breda

De politie heeft de afgelopen maanden in Breda twee verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij een woningoverval in Venlo in juni vorig jaar.

Vrijdag 18 december werd in Breda een 26-jarige verdachte aangehouden. Afgelopen vrijdag volgde de aanhouding van een 21-jarige verdachte. De politie sluit niet uit dat er meerdere mensen worden aangehouden.

Wapens

De bewoner van de woning aan de Straelseweg in Venlo die op maandag 15 juni werd overvallen dacht een laptop te kopen. De overvallers misbruikten een advertentie op Marktplaats. De bewoner had een afspraak gemaakt over de aankoop van de laptop maar kreeg in plaats van de verkoper drie overvallers aan de deur. Ze hadden wapens bij zich en bedreigden de man en twee mensen die op bezoek waren die avond. Zij werden vastgebonden en een van hen werd mishandeld. De drie mannen die naar binnen gingen, werden geholpen door een vierde persoon die op hen wachtte in een auto.

Opsporing Verzocht

De vluchtauto werd later teruggevonden in Eindhoven met daarin een deel van de buit. De politie hield ook twee mensen aan in Eindhoven, maar die bleken niets met de zaak te maken te hebben. Eind oktober was er aandacht voor de zaak in Opsporing Verzocht. De politie vermoedde toen al dat de daders banden hebben met Tilburg of Breda.