advertentie

Twee Venlonaren aangehouden in groot drugsonderzoek

De politie heeft twee Venlonaren aangehouden in het grote drugsonderzoek met de naam Goudhaan. Volgens L1 gaat het om het koppel Basim A. (40) en Deborah K. (37).

Een woordvoerster van het landelijk parket heeft de aanhouding van de twee verdachten bevestigd tegenover de Limburgse omroep. Ze worden verdacht van productie van verdovende middelen. Er zijn grondstoffen daarvoor gevonden in een huisje op een vakantiepark in Arcen dat op naam van de verdachten stond. Volgens de advocaat van Basim gaat het om kleine hoeveelheden.

Aanhoudingen in november

In november werd Venlonaar Dori X. aangehouden als hoofdverdachte in het onderzoek, net als twee verdachten uit Ospel (34) en Aarle-Rixtel (41). Die aanhoudingen konden plaatsvinden omdat de verdachten communiceerden via de gekraakte chatdienst EncroChat. Politie en justitie konden ongemerkt meelezen. Justitie onderzoekt of de twee Venlose verdachten die nu zijn aangehouden banden hebben met de hoofdverdachte.

Methamfetamine

De politie kreeg op 7 april 2020 een melding van een sterke chemische geur die van een woning in Venlo af kwam. De politie doorzocht de woning en nam daarbij 200 kilo grondstof voor methamfetamine in beslag. Deze vondst luidde het grootschalige onderzoek met de naam Goudhaan in.

Zwart Water

Een paar dagen na de aanhoudingen in november zochten politie en FIOD naar drugs in natuurgebied Zwart Water. Dat leverde ruim honderd kilo methamfetamine op. De straatwaarde van de gevonden drugs bedraagt volgens de opsporingsdiensten miljoenen euro's.