advertentie Delta Fiber week 44-45

Tsjechisch design en cabarettalent in UIT!

De wereldberoemde Tsjechische architect en vormgever Bořek Šípek staat centraal in een expositie in Arcen. En de finalisten van het Leids Cabaretfestival zijn te bewonderen in de Maaspoort. Dat en meer in UIT! deze week.

Bořek Šípek

Het Franz Pfanner Huis in Arcen heeft een tentoonstelling in huis om voor om te rijden. Een grote collectie met werken van Bořek Šípek is daar nu te zien. Wereldmusea hebben zijn werk ,maar een van de grootste verzamelaars is de Venlonaar Henny Weckx.

Drie prijzen

Thjum Arts, De Vriendendienst en Lisa Ostermann waren de finalisten van het Leids Cabaretfestival. De laatste won alle drie de prijzen die er daar te winnen waren en was dus zowel volgens het publiek als de jury de meest overtuigende cabaretier in de finale. Donderdag staat ze samen in de Maaspoort.

Diezelfde dag is de in Venlo wonende Lana Nasser te zien bij de bieb met een performance gerelateerd aan haar nieuwe boek Shabby en de Regenboogjongen. En we tippen een Italiaanse film en een comedy met onder meer Robert de Niro in een van de hoofdrollen.