advertentie

Tropenrooster op Venlose basisscholen

Aan het begin van een tropische week passen veel scholen hun roosters aan. Ze beginnen eerder en sturen de leerlingen ook eerder naar huis.

'Zeker in de middaguren is het ondoenlijk', zegt directeur Eric Classens van de Willibrordusschool en de School aan de Vijver. 'Met temperaturen van 32 tot 36, 37 graden krijgen we het binnen echt niet gekoeld.'

Tropenrooster

De leerlingen van de twee scholen beginnen daarom de hele week om acht uur 's ochtends en de leerlingen zijn dan om één uur 's middags klaar. Ook het Sterrenpad in 't Ven voert vanaf woensdag een tropenrooster. 

Op de Talentencampus niets van dat alles: daar hebben ze een uitstekend klimaatsysteem dat zorgt voor een prima temperatuurtje. Medewerkers die voor hun werk niet aan een locatie gebonden zijn, komen in het gebouw van de Talentencampus werken. 

VVV

Vanwege de verwachte temperaturen heeft VVV aanpassingen doorgevoerd in het oefenschema. De oefenwedstrijd tegen SHH in Herten aankomende zaterdag is verplaatst van vier uur 's middags naar zeven uur 's avonds. De trainingen van de club beginnen deze week eerder.

advertentie

Lees ook deze artikelen