advertentie VieCuri Mooi

Treincoupé op afdeling voor mensen met dementie

Lavendel is de naam van een opnieuw ingerichte afdeling voor mensen met dementie in d'n Horstgraaf op het Auxiliatrixpark. Op de afdeling staat een volledig ingerichte NS-treincoupé.

Lavendel richt zich op mensen met dementie in een vergevorderd stadium, van wie het gedrag soms moeilijk te begrijpen is. Er zijn nu elementen toegevoegd om bewoners te prikkelen. In de treincoupé ervaren ze een echte treinreis. Er is een grote foto van het station in Venlo te zien en er klinken stationsgeluiden. Als bewoners zijn gaan zitten, lijkt de trein in beweging te komen en kijken ze naar wat er langs de spoorlijn allemaal te zien is.

Foto's

De vernieuwde afdeling is onlangs in gebruik genomen. In de gangen hangen grote foto’s met uitzicht op de Maasoevers. 'Bewoners kunnen een wandeling maken van Steyl naar Tegelen en verder door naar Venlo', zegt projectleider Anita van der Vight van De Zorggroep. 'Onderweg komen ze langs het Kapelke van Genooy waar ze even kunnen uitrusten. Halverwege de wandeling is ’t Plein, het hart van de afdeling, waar levensgrote foto’s hangen van Venlo in vroeger tijden.'