advertentie Miso Oriental Header

Trainer Jos Luhukay weg bij St. Pauli

De Venlose voetbaltrainer Jos Luhukay vertrekt bij FC St. Pauli. De clubleiding en de trainer hebben samen besloten om uit elkaar te gaan.

Luhukay had nog een contract voor een jaar bij de cultclub uit Hamburg.

Tegenvallende klassering

Het nieuws over de breuk tussen Luhukay en St. Pauli werd bekendgemaakt daags na de laatste wedstrijd in de Tweede Bundesliga en komt niet als een verrassing. De laatste weken werd er al volop gespeculeerd. Luhukay kende een moeizaam seizoen met St. Pauli. Vorige week verzekerde de club zich van lijfsbehoud, maar de veertiende plek is een tegenvaller.

Promotiespecialist

Luhukay werkte sinds april vorig jaar bij St. Pauli. De club stond toen zesde en hoopte met de Venlonaar alsnog promotie af te dwingen. Dat lukte niet en dit seizoen kwam St. Pauli nooit in de buurt van de top van de ranglijst. Met name in uitwedstrijden presteerde St. Pauli slecht. Luhukay wist dit seizoen wel twee keer de beladen stadsderby tegen Hamburger SV te winnen. Zowel uit als thuis werd het 2-0 voor Die Freibeuter der Liga.

Jos Luhukay staat in Duitsland bekend als promotiespecialist. Als trainer leidde hij in het verleden Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha BSC naar de Bundesliga.