advertentie Viecuri Mooi

Toplicht of stoplicht: voor welk verkeerslicht rijd jij een blokje om?

Iedereen kent ze wel: de verkeerslichten die áltijd als jij er net voorbij moet op rood staan. Of verkeerslichten waar je je altijd vanaf vraagt waarom ze er überhaupt staan.

Omroep Venlo gaat op zoek naar het verkeerslicht in de gemeente dat de meeste ergernis oproept of het meest onnodig is. Tegelijkertijd horen we ook graag als bepaalde verkeerslichten juist wel op veel goedkeuring kunnen rekenen.

Hulp nodig

Om te bepalen welke verkeerslichten hieraan voldoen hebben we jouw hulp nodig. Vul op onderstaande kaart in voor welk verkeerslicht jij liever een blokje om rijdt en waarom dat zo is. Of waarom je op een weg nooit een groene golf hebt, maar altijd moet wachten. Of zijn er juist verkeerslichten die bepaalde verkeerssituaties enorm hebben verbeterd. Ook dan mag je zeker reageren op de kaart hieronder.
LET OP:  lees je dit via onze app, dan zie je mogelijk geen kaart hieronder. Klik dan op deze link. De kaart opent dan in een nieuw venster in je browser.

Nieuwe inzichten

Deze verkiezing heeft niet als doel om zoveel mogelijk klaagreacties te verzamelen, maar is juist opbouwend van aard. Mogelijk is sinds de plaatsing van bepaalde verkeerslichten een boel veranderd in de buurt waar ze staan. Verkeersstromen kunnen gewijzigd zijn en mogelijk is de inrichting van het verkeer daar (nog) niet op aangepast. Of misschien zijn er blinde vlekken waar de verkeersdeskundigen in onze gemeente nog niet eerder tegen aangelopen zijn. Schroom daarom niet om je mening te geven.