advertentie

Toon Hermans Huis verkoopt tijdelijk kunst in Klaasstraat

Vandaag opent in de Klaasstraat een tijdelijke winkel van het Toon Hermans Huis. De komende twee maanden zijn daar kunstwerken van Irene Terlingen te koop. De volledige opbrengst gaat naar het Toon Hermans Huis.

Het Toon Hermans Huis is een plek waar mensen met kanker en naasten of nabestaanden terecht kunnen voor informatie of een gesprek met lotgenoten. De Venlose vestiging is in de Nieuwstraat. Terlingen was daar in 2019 zelf te gast en besloot.vervolgens 150 glazen kunstwerken aan het Toon Hermans Huis te schenken.

Veiling

Eerste plan was om de kunstwerken te veilen tijdens een grote veiling met diner in De Maaspoort. Vanwege corona kwam dat er niet van. In de tussentijd kwam ook het besef dat het wel veel werken zijn om op één avond te veilen. Zo ontstond het idee voor de winkel. De komende twee maanden zit de tijdelijke kunstwinkel in het pand op Klaasstraat 24.

Vrijwilligers Yvonne Vissers-Delsing en Jan Hendrikx van het Toon Hermans Huis zijn de komende tijd veel in die winkel aanwezig. Irene Terlingen en burgemeester Antoin Scholten verrichten vanmiddag de officiële opening. De winkel is in juni en juli van donderdag tot en met zondag open vanaf 12.00 uur.