'Toekomst jachthaven moet binnen gemeentegrenzen liggen'

Als het gaat om de nieuwe locatie voor de jachthaven wordt nu eerst gekeken naar de mogelijkheden bij Océ en Lomm.

De jachthaven in Blerick moet verhuizen vanwege de geplande uitbreiding van de naastgelegen industriehaven. Als nieuwe locatie werd aanvankelijk ook gedacht aan Raaijeind (Grubbenvorst). Maar de voltallige gemeenteraad en het college spraken tijdens de raadsvergadering woensdagavond uit dat de toekomst van de jachthaven bij voorkeur binnen de gemeente Venlo ligt.

Raaieind

Toch wordt er in de onderzoeken naar de beste locatie wel degelijk ook naar Raaieind gekeken. De raad gaf het college de opdracht voor die locatie snel in kaart te brengen of ze op zijn minst technisch geschikt is om er een jachthaven aan te leggen. 'Dan weten we in ieder geval of we Raaieind  kunnen afstrepen als mogelijkheid', sprak raadslid Huub van Eijck namens alle partijen in de raad.

Complexe onderzoeken

Voor de locaties bij de hoogwatergeul Lomm en de Océ-weerd worden dus de komende tijd alle plussen en minnen in kaart gebracht. 'Het gaat hierbij om uitgebreide en complexe onderzoeken', zei wethouder Erwin Boom (PvdA, Economische Zaken) erover. Op basis van de onderzoeksresultaten neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de nieuwe plek voor de jachthaven. 'De huidige gebruikers van de jachthaven kunnen tot 2035 op de huidige plek blijven zitten, maar we willen die mensen tijdig een perspectief bieden', aldus Boom.