Geen dassen aangetroffen: aanleg hockeyveld kan starten

De aanleg van het vijfde hockeyveld van hockeyclub Delta Venlo kan met een half jaar vertraging alsnog van start gaan. Uit ecologisch onderzoek blijkt dat een eerder aangetroffen das in het gebied waarschijnlijk een passant is geweest.

In het verleden is op de locatie een das waargenomen. De gemeente heeft daarom afgelopen jaar onderzoek laten doen naar de aanwezigheid van het dier. Tussen mei en november is er onder meer met camera’s het gebied gezocht, maar er is geen dassenburcht aangetroffen in het gebied waar het speelveld staat gepland.

Goed nieuws

Dit betekent dat het vijfde hockeyveld van Delta Venlo kan worden aangelegd op de voorkeurslocatie aan de Hulsterhofweg, tussen het huidige hockeyterrein en het Venlose kerkhof. En dat is goed nieuws voor de club, laat vicevoorzitter Thomas Vossen weten aan Omroep Venlo. ‘We zijn de grootste sportvereniging van Limburg en door het tekort aan speelvelden moeten we nu nog gebruik maken van de accommodatie van Hockeyclub Blerick op sportpark Maassenhof in Blerick, terwijl dat terrein eigenlijk al verkocht is.'

Aanleg

Nu er geen das is aangetroffen in het gebied kan er gestart worden met de aanleg van het speelveld. Hockeyclub Delta Venlo hoopt het nieuwe speelveld over een jaar in gebruik te nemen.