advertentie

Tijdelijke parkeergarage op Arsenaalplein

De gemeente Venlo wil op het Arsenaalplein een tijdelijke parkeergarage met tussen de 260 en 300 plaatsen bouwen. De totale herinrichting van het Arsenaalplein zit voorlopig in de ijskast.

Het was altijd de bedoeling dat het totale gebied rond het Arsenaalplein op de schop zou gaan en een nieuwe invulling zou krijgen. Gedacht werd aan onderwijs, de parkeergarage zou slechts onderdeel van die plannen zijn. Maar ondanks dat het gaat om een stuk Venlose binnenstad, lopen ontwikkelaars niet warm. 'Rond het Arsenaalplein zijn natuurlijk een aantal functies voorzien zoals onderwijs in de Raad van Arbeid, maar die zijn er nog niet. Het gebied moet zich eerst bewijzen', zegt een woordvoerder van de gemeente Venlo. 

Tijd

Met de bouw van de tijdelijke garage zegt Venlo in ieder geval te voorzien in de behoefte aan meer parkeerplaatsen aan die kant van de stad. 'Daarmee creëren we tijd en ruimte om de gewenste ontwikkelrichting van deze locatie nader te bepalen. De komende jaren kunnen dan worden benut voor de voorbereiding van de planvorming', schrijft het Venlose college aan de gemeenteraad. Wethouder Sjors Peeters (50PLUS, Parkeren) geeft aan dat wanneer de gemeenteraad met het voorstel akkoord gaat, de garage voor een periode van zes tot acht jaar staat.

advertentie

Lees ook deze artikelen