advertentie Viecuri Mooi

Tijdelijke kleedlokalen voor FCV

De Venlose voetbalclub FCV kan dit jaar beschikken over twee extra tijdelijke kleedlokalen. Daarmee is de druk op de kleedaccommodaties op sportpark Arenborg in 't Ven voor dit seizoen in ieder geval wat verlicht.

FCV telt momenteel 880 leden en dat zorgt ervoor dat het op wedstrijddagen piept en kraakt op sportpark Arenborg. 'De extra kleedlokalen zorgen er in ieder geval voor dat we wedstrijden dichter op elkaar kunnen plannen. Nu komt het voor dat seniorenteams laat in de middag hun wedstrijd moeten afwerken omdat elftallen moeten wachten tot er een kleedlokaal vrij is', zegt FCV-voorzitter René Stoter. 

Herungerberg

FCV deed vorig jaar een soortgelijk verzoek, destijds weigerde het stadsbestuur daar gehoor aan te geven. Burgemeester en wethouders vonden tijdelijke kleedlokalen kapitaalsvernietiging. Bovendien was het capaciteitstekort een middel om FCV 'te bewegen mee te werken aan een verhuizing', zo staat in het collegevoorstel te lezen. Venlo ziet de toekomst van FCV op sportpark Herungerberg liggen. 'Naar verwachting krijgen we deze maand van de gemeente daarvoor de eerste scenario's te zien. Voor ons als voetbalclub is die verhuizing geen uitgemaakte zaak. Dat ligt aan de definitieve plannen en wat die onder de streep voor ons als club betekenen', zegt Stoter.

Ledengroei

In de tussentijd groeide het aantal leden van FCV verder en dus deed de clubleiding opnieuw een verzoek bij de gemeente voor extra kleedcapaciteit. Daar gaat het college nu dus wel in mee. Het prijskaartje van de kleedlokalen inclusief alle werkzaamheden, elektra en verzekeringen bedraagt 28.276 euro. FCV betaalt daarvan de helft.