advertentie Miso Oriental Header

Tientallen aanhoudingen dankzij cameratoezicht

De politie heeft in 2018 tientallen aanhoudingen kunnen verrichten door het gebruik van cameratoezicht. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2018.

Er werden 26 mensen aangehouden vanwege winkeldiefstal, 21 vanwege vernielingen, 36 na vechtpartijen en acht voor fietsendiefstal.

Vast en flexibel

De politie kan gebruik maken van 54 vaste camera's in de binnenstad. Daarnaast zijn er acht flexibele camera's, waarvan er twee mobiel zijn. De flexibele camera's worden gebruikt bij evenementen, risicowedstrijden van VVV, maar bijvoorbeeld ook in de Vastenavondkamp waar een groep jongeren voor overlast zorgde.

Uitgaansleven

Volgens burgemeester Antoin Scholten heeft het cameratoezicht vooral 's nachts in het weekend een meerwaarde in het uitgaansgebied. Ongeregeldheden worden vaak snel gesignaleerd, zodat de politie erger kan voorkomen.

Opmerkelijke incidenten

In het jaarverslag staat ook een aantal opvallende incidenten. Zo was een inbraak bij een coffeeshop zichtbaar. De dief kon meteen worden opgepakt en er kon een onderzoek worden ingesteld in verband met een grote hoeveelheid verdovende middelen die werd aangetroffen.

De gemeente trok de vergunning van een café in, nadat uit camerabeelden was gebleken dat de leidinggevende had gelogen over zijn afwezigheid. Na een controle had hij gezegd dat hij alleen even niet in het café was om drank te halen in de buurt. Uit de beelden bleek echter dat hij met zijn vriendin naar de film was.