advertentie Truck support Header

Thielen met nieuw werk naar Museum VBVD

Kunstschilder Evert Thielen krijgt opnieuw een grote tentoonstelling in Venlo. In het voorjaar van 2024 komt er een overzichtstentoonstelling in het nieuwe Museum van Bommel van Dam.

De kunstenaar met Venlose roots woont in Brugge en had in 2019 een zeer succesvolle overzichtstentoonstelling in het Limburgs Museum. Daar kwamen toen meer dan 100.000 bezoekers op af. Vanwege het succes van de tentoonstelling werd Thielen het jaar erop benoemd tot Venlonaer van ‘t Jaor.

Nieuw werk

Thielen meldt de nieuwe Venlose tentoonstelling op zijn eigen site. Volgens conservator Shanou Basten-Janssen van het museum zal er tijdens de tentoonstelling nieuw werk gepresenteerd worden van de schilder. Het wordt dan ook geen kopie van de eerdere expositie.

Werkproces belichten

Ook wil het museum in de tentoonstelling meer aandacht geven aan het proces en de wijze waarop de schilderijen tot stand zijn gekomen. ‘Veel mensen vroegen daar ook om bij de vorige tentoonstelling. En het zorgt voor meer begrip voor zijn complexe werkproces.’

Schetsen al te zien

Ten tijde van de tentoonstelling in het Limburgs Museum, organiseerde Museum van Bommel van Dam op de nieuwe plek een eerste activiteit met schetsen van de schilder. Het oude postkantoor was toen nog niet verbouwd, maar kreeg toch veel bezoekers met de spin-off van Thielen.

Links met de regio

Het vernieuwde Museum van Bommel van Dam liet eerder al weten dat er volgend jaar tentoonstellingen komen van Venlose kunstenaars André Wiehager en Pii Daenen. Ook zijn er plannen voor een grote Tajiri-tentoonstelling. Tajiri heeft door zijn jarenlange verblijf in Baarlo ook duidelijk een link met de regio. Met de plannen voor de Thielen-tentoonstelling trekt Museum van Bommel van Dam de regiolink door.