Theatervoorstelling geeft adem aan hardwerkend zorgpersoneel

Een theatershow speciaal gemaakt voor zorgmedewerkers, dat is de voorstelling Adem van het Tanktheater. Het is een steuntje in de rug voor het zorgpersoneel in de hectische coronatijd.

De coronacrisis vraagt al maandenlang het uiterste van zorgmedewerkers. Daarom heeft Madeleine Kremers, eigenaar van het Tankstation voor Mensen, het Tanktheater bedacht. Het maakproces van de voorstelling is in volle gang. Regisseur is Jeroen Marcelissen, Suzan Seegers speelt de hoofdrol.

Bijtanken

De theatershow is inmiddels al aangekocht door meerdere ziekenhuizen, waaronder VieCuri in Venlo. 'Maar ook in andere steden. Dat hebben we ook nodig om de financiering rond te krijgen. Op dat gebied zijn we er nog niet, dus we hopen de komende weken nog meer sponsors en donateurs aan ons te binden', zegt Kremers.

Ervaring

'Theater is bedoeld om je hoofd op een goede manier aan de gang te zetten', vindt hoofdrolspeler Suzan Seegers. 'Als jij als mens heel gepassioneerd bent in je werk is dat goed. Maar als je vergeet wie het mens achter het werk is, zul je op den duur jezelf tegenkomen'. Seegers doelt mede op de burn-out die haar drie jaar van het podium hield. 'Ik heb jarenlang gedacht dat ik heel veel dingen per se moest doen. Dit deed ik dan ook maar, omdat dit volgens mij het beste was op dat moment. Als je dan van de een op de andere dag een klap krijgt waardoor je helemaal niks meer kan, zet dat je aan het denken. Je gaat anders leven, kiest meer voor jezelf en zegt ook wel eens iets af wat je echt niet wil.'

In Adem acteert, zingt en danst de 39-jarige Seegers. Hoewel ze graag acteert en danst is het zingen haar favoriete bezigheid. 'Ik voel dat er dan letterlijk iets door me heen stroomt, het is echt iets dat ik móet doen'.