advertentie VieCuri Mooi

Theaterspektakel voor stadhuis als bevrijdingsfeest Limburg

Met een theaterspektakel op de Markt voor het stadhuis viert Limburg op dinsdag 3 maart dat de hele provincie 75 jaar bevrijd is.

Maandenlang is er in de hele provincie feestelijk teruggeblikt op het einde van de Tweede Wereldoorlog. De slotviering is in Venlo. Op 3 maart 1945 werden de laatste dorpen in Limburg bevrijd, de stad Venlo was twee dagen eerder verlost van de bezetters.

Filmbeelden op gebouwen

Het slotevenement Heel Limburg is Vrij op de Markt begint om 19.00 uur. Originele filmbeelden worden geprojecteerd tegen de gebouwen. Een jonge violiste speelt tussen het publiek en bevrijders rijden met originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog het plein op. De bezoekers ervaren wat het is om onderdrukt te worden, ze zien de bombardementen op de stad en uiteindelijk is er na de evacuatie de langverwachte bevrijding.

Geïnteresseerden kunnen gratis toegangskaarten bestellen via De Maaspoort. Op de Markt is plek voor 880 personen, inclusief genodigden. Wie geen kaart weet te bemachtigen, kan live kijken op Omroep Venlo en L1.

Arcen en Velden

In de aanloop naar het slotspektakel wordt op 3 maart ook de bevrijding van Wellerlooi, Velden en Arcen herdacht. Historische voertuigen van Santa Fe doen alle dorpen aan en gaan ook langs scholen.

Vrijdag in Nedinscoplein is er veel aandacht voor de viering van 75 jaar bevrijding in Venlo.