advertentie Obesitas

Theater naar de ouderen thuis brengen

Senioren die met vrijwilligers van stichting Vier het Leven regelmatig het theater bezochten, lopen die uitjes nu mis. De stichting brengt daarom het theater in hun huiskamers. 

Stichting Vier het Leven organiseert sinds 2012 theaterbezoek voor senioren in enkele Limburgse steden. Onder begeleiding van vrijwilligers gaan zij naar een voorstelling. Maar nu alle theater- en muziekvoorstellingen vanwege het coronavirus zijn afgelast, kunnen zij er niet meer op uit. 

Telefonisch contact 

'Door de maatregelen van de overheid worden senioren toch al met minder bezoek en persoonlijk contact geconfronteerd', zegt Mark Mülders van Vier het Leven. 'Een groep vrijwilligers van Vier het Leven doet nu haar best om telefonisch met de senioren in contact te blijven. Belangstelling tonen, een praatje maken en met de senioren vooruit kijken naar wanneer de theaters weer openen.'

Digitale optredens

Daarom wijzen de vrijwilligers de senioren op de mogelijkheid om digitaal culturele optredens te volgen. Zo heeft musicalster Renée van Wegberg uit Horst speciaal voor Vier het Leven een nummer van Ramses Shaffy gezongen maar zijn er ook boodschappen van de Meisjes met de Wijsjes en acteur Arijan van Bavel. Veel senioren zijn blij met de aandacht en het contact.

Wie behoefte heeft aan contact met een vrijwilliger van Vier het Leven kan bellen naar 035-5245156.

Omroep Venlo ging eerder mee met een uitstapje van Vier het Leven naar theater De Maaspoort.