advertentie Miso Oriental Header

Theater de Garage breekt deze zomer uit eigen theaterpand

Spelen in het kleine theatergebouw is in tijden van corona praktisch niet mogelijk. Dus trekt Theater de Garage naar De Doolhof, de wijken en de straat.

'Juist in deze tijd van corona is er behoefte aan theater. Dat geldt voor liefhebbers van theater, artiesten en zeker voor onze vrijwilligers', zegt programmeur Marlie van Ulft.

Zomerslaap

En dus komt Theater de Garage in de eerste zomerweken met een theaterprogramma. Een opvallende keuze, normaalgesproken verkeert het theaterlandschap dan in een zomerslaap. 'Beschouw het als een goede afsluiting van het seizoen en de mogelijkheid mensen nog iets mee te geven voor de vakantie', zegt Van Ulft. 

Reizend podium

Onder de noemer Theater de Garage BINNENsteBUITEN staan er verschillende voorstellingen in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. 'Daar hebben we goede afspraken mee kunnen maken, we mogen het bovendek van het theater gebruiken', zegt Van Ulft. Onder de vlag van Theater de Garage in Beweging worden de wijken bezocht. 'In samenwerking met welzijnsorganisatie Incluzio kijken we momenteel waar behoefte aan is. Wij hebben een rondreizend podium waarop veilig gespeeld kan worden. Dat podium wordt ook voor Theater de Garage opgebouwd zodat ook in de eigen Saxemkampstraat gespeeld kan worden.