Testen voor toegang: voorstellingen in trek, Kasteeltuinen niet

Alle kaarten voor de drie concerten die later deze maand in Grenswerk plaatsvinden in het kader van de pilot Testen voor toegang waren binnen enkele minuten uitverkocht. Ook voor de testvoorstellingen in De Maaspoort is er veel animo.

Uitverkocht

De twee Venlose podia horen bij een grote groep attracties in het land waar bezoekers deze maand terechtkunnen met een bewijs van een negatieve coronasneltest. Bij de concerten van Jack Poels (25 april), Altin Gün (26 april) en Goldband met Sophie Straat (27 april) in Grenswerk zijn 84 mensen welkom. De Maaspoort mag deze week 185 bezoekers ontvangen bij Lijf Live (14 april) en Ronald Goedemondt met Jasper van der Veen (15 april). Voor die eerste voorstelling zijn nog enkele kaarten beschikbaar, Ronald Goedemondt is uitverkocht.

Kasteeltuinen

Mensen lijken dus bereid om zich te laten testen als dat betekent dat ze naar een voorstelling of concert kunnen. De animo voor een bezoek aan de Kasteeltuinen bleek afgelopen weekend minder groot. Het park in Arcen ging zaterdag en zondag open en ontving enkele tientallen bezoekers, waar er 1.500 per dag naar binnen hadden gemogen. Manager Rob Rambags gaf vrijdag in Nedinscoplein al aan dat het inherent is aan het product: 'Het is niet de verwachting dat de Kasteeltuinen de komende maanden helemaal niet meer te bezoeken zijn. Een voorstelling die gepland wordt, die is straks voorbij. De urgentie is bij ons minder.'

De testen deze maand gaan vooral over de procedure. Bekeken wordt of mensen bereid zijn zich te laten testen en of de gebruikte snelteststraten en apps goed werken.