advertentie Truck support Header

Terrastival trapt af in Doolhof

Vrijdagavond vindt de eerste editie van Terrastival plaats: een festival in terrassetting. De komende vier weekenden wordt de Tegelse Doolhof omgeturnd tot feestlocatie. Het is een initiatief van Fake Tits-duo Jerino Lekatompessy en Max Kolster en van Dorstig Venlo.

De komende vier weken staat de Doolhof dus volledig in het teken van Terrastival. Elke vrijdag en zaterdag is het publiek welkom van 18.00 uur tot middernacht. Het idee van het festival is dat aanwezigen plaatsnemen achter een tafel en een koptelefoon krijgen. Vooralsnog conform de huidige coronamaatregelen. 

De initiatiefnemers kijken uit naar de aftrap. 'We hebben er echt onwijs veel zin in. Vrijdag beginnen we met Johnny 500, die zorgt voor een knallende opener', blikt Lekatompessy vooruit. 

Zekerheid

Ondanks de mogelijkheid tot een groter evenement heeft de organisatie vooralsnog gekozen voor geplaceerde avonden. 'Dat was eigenlijk om op safe te spelen. Toen we de vergunningsaanvraag moesten inleveren waren er nog wat twijfels over de regels omtrent corona. Dus hebben we voor een capaciteit van tweehonderd man gekozen en een zittend evenement.' Het lijkt erop dat de capaciteit vanaf 1 oktober vergroot wordt. 'We hebben er goede hoop op dat we in oktober een staand evenement voor 750 mensen kunnen organiseren.

Vrijdag staat de eerste editie in het teken van Fake Tits invites Johnny 500. Zaterdag vindt er een XL Silent Disco plaats.