advertentie

Tenondergang

Je kunt natuurlijk altijd een keertje verlere. Maar woensdag tegen Utrecht, was erger dan verlere. Het was roemloos ten onder gaan.

Op weg naar huis heb ik erover geprakkezeerd of er ooit aan De Kraal of in De Koel een wedstrijd geëindigd is in 2-6. Gelukkig liet Utrecht het op het laatst op zijn beloop. Studio Sport van de avond van de tenondergang heb ik overgeslagen. Ook ben ik onmiddellijk weggezapt van alle tv-programma’s met babbelkousen achter een tafel, die voetbalwedstrijden analyseren. Donderdag mocht Omroep Venlo in VVV-TV de goals niet uitzenden, vanwege het contract met Fox Sports. Voor één keer was ik er heel bliej mei.

Wanneer de gifbeker tot op de bodem is geleegd, zoals tegen Utrecht, is er aevel een troost: de blog Mikanista van oud-voetballer Wim Moorman. Het is een baken van relativering en humor. Balsem voor de gekwetste ziel van een VVV-supporter. In zowel voorspoed als tegenspoed. Nee, de wereld is niet vergaan door die 2-6. VVV staat net als vóór de rampzalige wedstrijd op de elfde plaats. En dan is er aevel nog wat. In 1959 werd in Den Haag tegen ADO de KNVB-beker gewonnen. Wat wil het toeval nu? Op de kop af zestig jaar later kan VVV O19 die historische prestatie evenaren. Als woensdag tegen de jeugd van Groningen wordt gewonnen, spelen ze in De Koel de finale tegen Ajax. Dus misschien gloort na de gifbeker die andere beker.

Natuurlijk, unnen daag neet genäöld is unnen daag neet gelaef. Maar dan moet je voor de goede balans ook het positieve benoemen. Omroep Venlo kon donderdagavond laat al melden dat de strijders voor een rookvrij Venlo een landelijke prijs hadden wonnen. Die was uitgereikt in Artis in Amsterdam. Longarts Harry Pouwels en brugklasser Pepijn Boots schaele qua leeftijd een halve eeuw, als ambassadeurs taege ’t fiempe staan ze schouder aan schouder. Een medisch specialist samen met een leerling van het Valuascollege, hoe mooi is dat? Oud-Vors Harry Pouwels staat bekend om zijn flux de bouche. Pepijn Boots aevel ook. Hij vertelde in een interview, dat hij zijn welbespraaktheid van zijn oma heeft. Kijk, wanneer een jongen van twaalf dit gruuëts zegt, is mijn week goed.

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx

advertentie

Lees ook deze artikelen