advertentie

'Tenminste 360 tijdelijke parkeerplekken bij Arsenaal'

Een tijdelijke parkeergarage op de plek Arsenaal moet eerder 360 dan 260 parkeerplekken krijgen, dat is de mening van een raadsmeerderheid.

Dat bleek tijdens de voorbereidende raadsvergadering woensdagavond. Wethouder Sjors Peeters (50PLUS, Parkeren) gaf aan dat Venlo met marktpartijen gaat praten over een tijdelijke garage met tenminste 260 plekken. 'Dat kan dus ook betekenen dat die marktpartijen een grotere tijdelijke garage willen bouwen', aldus Peeters. Maar PvdA, VVD, CDA, 50PLUS en D66 pleitten voor sowieso meer parkeerplaatsen op die locatie. 

Uitstel

De gemeenteraad besloot in 2017 om op de plek Arsenaal een nieuwe permanente parkeergarage te bouwen, woensdagavond vergaderde de gemeenteraad over het voorstel om die bouw uit te stellen. In plaats daarvan komt op de plek Arsenaal een tijdelijke garage. Dat geeft Venlo de tijd om te zoeken naar de meest geschikte locatie voor een nieuwe permanente garage. Want dat er in de omgeving Arsenaal behoefte is aan een garage is voor Peeters evident.

Duitsers

Op zaterdagen en Duitse feestdagen is er momenteel in het noordelijk deel van het Venlose centrum namelijk een tekort aan parkeerplaatsen. Pogingen om de Duitse kooptoerist te verleiden in het zuiden van het centrum te parkeren, liepen op niets uit. 'Het parkeergedrag van Duitsers blijkt niet te beïnvloeden', zei Peeters erover. 'Ze staan liever een uur in de file dan dat ze een stuk lopen. Ik snap het ook niet, het zal wel met het karakter te maken hebben.'

advertentie

Lees ook deze artikelen