advertentie

Tegelse bril brengt kleur in leven kleurenblinde

Een brillenwinkel in Tegelen heeft een bijzonder product in handen. De lokale optometrist verkoopt als enige in Europa een kleurenblindbril. Driekwart van de kleurenblinden kan door de uitvinding “gewoon” alle kleuren zien.

Mannenaandoening

Acht procent van alle mannen is kleurenblind. Voor vrouwen is dit slechts een half procent. De meeste mensen die last hebben van kleurenblindheid zijn niet blind voor kleur, maar hebben moeite met het onderscheiden van bepaalde kleuren of tinten. Dit komt doordat de kegeltjes in hun netvlies niet of niet goed werken. Een kleurenblindbril corrigeert de tekortkoming en zorgt ervoor dat kleurenblinden de wereld in zijn volle pracht kunnen waarnemen.

Eerste in Europa

De lenzen en brillen van het Amerikaanse bedrijf EnChroma waren eerder wel al online vanuit de Verenigde Staten te bestellen, maar vanaf nu zijn ze ook in Tegelen te koop. Unique Optiek & Optometrie is de eerste winkel in Europa die de bril aanmeet en verkoopt. De bril biedt de oplossing voor 75% van de mensen met kleurenblindheid.

Verbaasd

Mensen uit heel Europa komen naar Tegelen om de bril uit te proberen. De Tegelse Wiel van Horck heeft ook een kleurenblindbril aangeschaft. Hij is erg verbaasd. ‘De wereld is een heel stuk mooier, kleurrijker en anders dan dat je gewend bent.’

advertentie

Lees ook deze artikelen