advertentie VieCuri Mooi

Tegelen viert carnaval zonder prinsen en boerenbruidspaar

Carnaval in Tegelen doet het komend jaar zonder prins of boerenbruidspaar. Dat hebben de carnavalsverenigingen in overleg met elkaar besloten.

In een gezamenlijke verklaring geven D'n Oeles, De Beerpiëp en De Boereraod aan dat vanwege de onduidelijkheid rondom het coronavirus die knoop nu al is doorgehakt. Ook De Kaetelaers uit Steyl ondertekenden de verklaring. Die vereniging maakte eerder vandaag al bekend geen vors lucifer uit te roepen. 

Onzekerheden

'Dit besluit wordt ook breed gedragen binnen de verschillende verenigingen. Het belangrijkste argument is dat we te maken hebben met veel onzekerheden en dat we de Tegelse gangmakers niet datgene kunnen bieden wat we normaliter voor ogen hebben', staat in de verklaring te lezen. 

Toch een feest

Het feit dat er geen prinsen, vors lucifer of boerenbruidspaar worden uitgeroepen betekent volgens de verenigingen niet dat er helemaal niets wordt gevierd. In de verklaring wordt aangegeven dat er momenteel nog wordt bekeken wat onder de huidige regelgeving wel mogelijk is. De verenigingen verwachten daar op korte termijn duidelijkheid over te kunnen geven.