advertentie

'Tante Sjaan' reddende engel voor vastelaovesverenigingen

Janine Peeters, beter bekend als Tante Sjaan, roept vastelaovesverenigingen op de komende weken dienst te komen draaien in haar openbaar toilet in het centrum van Venlo.

Voor de verenigingen dé kans om aan hun broodnodige inkomsten te komen. VG de Vaegers is de eerste vereniging die zich heeft aangemeld.

Oproep

De vastelaovesverenigingen lijden flink onder de afgelaste evenementen in 2020. Zo zijn de leden van VG de Vaegers als vrijwilliger vaak betrokken bij deze evenementen. De opbrengst zorgde altijd voor een flinke toevoeging aan de clubkas. Deze inkomsten lopen die verenigingen nu mis. 'Als rasechte carnavalist ben ik zeer begaan met de vastelaovesverenigingen hier in de stad. Daarom  heb ik een Facebook-oproep gedaan naar alle verenigingen die een extraatje willen bijverdienen', zegt Peeters.

Meer verenigingen

Tot op heden staat de teller van het aantal vastelaovesverenigingen die toiletdienst willen draaien op een, toch is Peeters niet teleurgesteld. 'Ik ben heel trots op het feit dat De Vaegers op de oproep hebben gereageerd. In de toekomst gaan we sowieso meerdere dagen met deze vereniging plannen. Elke vereniging is welkom, ze hoeven maar te reageren.'