advertentie

Tanken in Duitsland niet meer voordeliger

Even snel de grens over rijden om de tank te vullen loont momenteel niet. In Kaldenkerken liggen de prijzen nu zelfs hoger dan in Venlo. En dat is uitzonderlijk.

Gewoonte

Toch zijn er bij het eerste tankstation over de grens bijna alleen maar Nederlandse nummerborden te zien. ‘Bij ons was het 1,54 en hier is het 1,61 euro per liter’, bevestigt een Nederlandse tanktoerist die net zijn auto heeft volgetankt. ‘Maar nu ik hier ben, rijd ik toch nergens anders meer heen. En ik ga hier toch zo de boodschappen doen.’ Meerdere mensen noemen de gewoonte van boodschappen doen en tanken als reden voor het Duitse tankstationbezoek.

Vanzelfsprekend

Dat de benzine in Duitsland goedkoper is, zit er bij de meeste klanten ook ingebakken. Dat het nu even niet zo is, leidt soms zelfs tot ongeloof. Geen enkele automobilist maakte vanmiddag rechtsomkeert na de constatering van de hogere prijs in Duitsland. ‘Nu we er toch zijn, tank ik gewoon’, stelt een bezoeker.

Een chauffeur op leeftijd tankt wel een stuk minder: ‘Ik rijd toch niet zoveel. Ik kom volgende week of over tien dagen nog wel eens terug. Ik hoop dat het dan weer goedkoper is.’

advertentie

Lees ook deze artikelen