advertentie

Oprichters Superweike kunnen hulp gebruiken

Sinds de oprichting steken de broers Geert en Pieter Gerritzen naast hun fulltime baan zo'n dertig uur per week in het onderhoud van 't Superweike. Na acht jaar zoeken ze naar hulp, om zo de toekomst van het park veilig te stellen.

Om het parkje een stabiele toekomst te geven, is het bestuur op zoek naar nieuwe vrijwilligers. ‘We zoeken een club vrijwilligers die hier het onderhoud doet, de dieren verzorgt en kan zorgen dat het blijft zoals het is' zegt Jos Wetzels, voorzitter van stichting ‘t Superweike weten aan Omroep Venlo. 

Dertig uur

Werk is er genoeg volgens Geert Gerritzen. Wekelijks is hij zo’n dertig uur mee bezig in ‘t Superweike. Van het verzorgen van de dieren, tot het onderhoud van de gebouwen en het park zijn werkzaamheden waar Gerritzen en ‘t Superweike nog wel wat hulp kunnen gebruiken.

Toekomst

Zeker voor de toekomst wil het Belfelds park een stabiele basis hebben. Want plannen zijn er nog genoeg in Belfeld. ‘We willen het park toegankelijker maken voor mindervalide mensen’, zegtt Wetzels. ‘En uitbreiden met een waterpartij. Op educatief gebied willen we ook het een en ander gaan doen. En voor de jongste jeugd willen we een verkeerstuin gaan maken. We gaan gewoon verder op de ingeslagen weg met verfraaien van ‘t Superweike’, aldus Wetzels.