advertentie Viecuri Mooi

Studenten in Venlo testen duurzaamheidsmaatregelen met game

Op Fontys in Venlo zijn studenten aan de slag met een project dat moet gaan helpen bij de verduurzaming van bedrijventerreinen in de gemeente. In de game Cities:Skylines kun je steden nabouwen en testen welke maatregelen het meest geschikt zijn.

Wereld van morgen

Een van de betrokken studenten is Bart Mennen. Hij is van jongs af aan erg geïnteresseerd in games. 'Je kunt eigenlijk van alles een game maken. Ik vind het daarom super interessant dat je nu met een onderwerp als duurzaamheid op een speelse manier bezig kan zijn', vertelt de Fontys-student. Ook docent Dankeld Vanmeenen ziet dit. 'We proberen met het project zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te komen. Ook het bezig zijn met de wereld van morgen is iets wat de studenten heel erg aanspreekt.'

Spikweien

Met het project wordt ook direct de slag naar de verduurzaming in Venlo gemaakt. Zo staan de uitvoerders van het project in nauw contact met bedrijventerrein Spikweien in Lomm. De studenten zouden op lange termijn een adviserende rol kunnen krijgen, om zo bij te dragen aan de verduurzaming in de gemeente.