advertentie Viecuri Mooi

Steunactie horeca levert 50.000 euro op in eerste week

De actie Steun de horeca in Groot Venlo heeft in een kleine week tijd meer dan 50.000 euro opgeleverd. Dat laten de initiatiefnemers van vriendenclub De Gael Jeskes weten.

Iedereen kan sinds vorige week zaterdag een bedrag schenken aan zijn favoriete kroeg of restaurant. Daarnaast is het mogelijk een algemene schenking aan de horeca in Groot Venlo te doen. Daarvan gaat vijf procent naar de sportkantines. 'Willen wij zometeen als alles weer opengaat ook kunnen genieten van die horeca, dan moeten we wat doen. Dan moeten wij Venlonaren nu opstaan en zorgen dat die spaarpotjes van de ondernemers weer wat worden aangevuld', zei Leon Bastiaans bij de start van de actie.

Rondje met vastelaovend

Het niet doorgaan van de vastelaovend is een grote financiële klap voor veel horecaondernemers. Met een filmpje willen de initiatiefnemers Venlonaren bewegen om digitaal een rondje te geven in de kroegen waar ze normaal vastelaovend vieren. Dat moet ervoor zorgen dat het opgehaalde bedrag nog flink gaat stijgen. 'De horecaondernemers staat het water aan de lippen, met deze donaties kunnen we hen helpen om ook in 2022 weer een normale vastelaovend te vieren', aldus Gé Decker namens De Gael Jeskes.

De komende week kunnen mensen nog doneren. De actie is bovendien uitgebreid met een dienstenveiling.