advertentie

Stereo Sunday krijgt groen licht: editie 2021 gaat door

De kogel is door de kerk: Stereo Sunday 2021 gaat door. De gemeente heeft officieel toestemming gegeven aan de organisatie om het festival in juli 2021 te organiseren.

Dat laat de organisatie op Facebook weten. Daarmee is Stereo Sunday het eerste festival in Nederland dat mag beginnen. 

Einde aan onzekerheid

Eerder deze week stelde de gemeente Venlo geen vergunning te kunnen verlenen aan Stereo Sunday omdat er nog teveel onduidelijk was. Toen bleek dat het kabinet deze week nog zou komen met een update over festivals werd die beslissing uitgesteld. De update van het kabinet volgde vrijdagmiddag: evenementen tot 25.000 bezoekers zijn vanaf 30 juni weer toegestaan, mits er gebruik wordt gemaakt van toegangstesten. 

Goed nieuws

Burgemeester Scholten gaf aan dat hij komende maandag zou beslissen of er dan alsnog een vergunning wordt afgegeven voor het Venlose dancefestival in het Julianapark. Dat goede nieuws kwam echter eerder; zaterdagmiddag maakte de organisatie van Stereo Sunday bekend dat ze groen licht hebben van de gemeente. 

Mensen die al een ticket hebben ontvangen een mail met aanvullende informatie. Ook laat het festival weten dat er nog aanvullende dag- en weekendtickets beschikbaar zijn. Het festival vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli.