advertentie

Stereo Sunday alsnog uitgesteld tot 2022

Stereo Sunday wordt verplaatst naar 1 en 2 juli 2022. Het festival krijgt geen vergunning van de gemeente Venlo.

De organisatie hield lang hoop dat het festival dit jaar nog gewoon kon doorgaan op 2 en 3 juli. De Rijksoverheid had een garantiefonds ingesteld voor evenementen zodat zij vanaf 30 juni zonder veel financiële risico's door konden gaan met de organisatie. Het dancefestival staat naar eigen zeggen helemaal klaar om de editie op 2 en 3 juli te organiseren, maar de gemeente verleent geen vergunning. Mark Boots van Stereo Sunday zegt enorm teleurgesteld te zijn. 'Het is een hard gelag voor ons als organisatie en zeker ook voor alle trouwe bezoekers’, zegt Boots.

Uitverkocht

Het festival was uitverkocht voor de zaterdag en ook de weekendtickets waren zo goed als op. 'Het is niet moeilijk voor te stellen wat voor positieve impact de doorgang op jongeren en de stad Venlo zou
hebben gehad en dat maakt de deceptie alleen maar groter’, zegt Boots.

Tickets

Tickethouders ontvangen per mail meer informatie. Zij krijgen de keuze om hun geld terug te vragen of hun ticket te bewaren voor volgend jaar.

De gemeente laat in een reactie weten dat het pas over een paar weken duidelijk wordt welke voorwaarden het Rijk stelt over het mogen organiseren van een evenement na 30 juni. 'En dat is te weinig tijd om alles goed te organiseren', zegt een woordvoerder.