Stemperiode Vastelaoves Top 555 van start

De zestiende editie van de Vastelaoves Top 555 van Omroep Venlo gaat gewoon door. De stemperiode gaat dinsdag om 11.11 uur van start.

De gebruikelijke finaledag vanaf de Parade komt dit jaar vanuit de tv-studio.

Opwarmen

De lijst met de populairste vastelaovesleedjes uit de gemeente Venlo wordt traditioneel uitgezonden in de week voor vastelaovend. Ook deze editie van de top vief vief vief is een week lang te horen op Omroep Venlo radio. 'Natuurlijk hebben we ons afgevraagd of er dit jaar wel wat op te warmen valt, maar we denken hiermee veel luisteraars een groot plezier te doen in deze toch al lastige tijd', zegt Gerard Pansier van Omroep Venlo.

Coronaproof

De hoogst genoteerde liedjes worden op vrijdag 12 februari van 9.00 tot 19.00 uur gedraaid in een speciale radio- en tv-uitzending met live optredens en speciale gastpresentatoren. 'Alles coronaproof en uiteraard zonder publiek, maar we zijn blij dat we op deze manier toch wat vastelaovend in de huiskamers kunnen brengen', aldus Pansier.

Michel Jeurissen

Vorig jaar stond het liedje Stuupke op, stuupke aaf van Michel Jeurissen en Lei van Heyster op nummer 1 in de Vastelaoves Top 555. Het overlijden van Jeurissen bewoog toen veel mensen om op zijn liedjes te stemmen. De volledige lijst van 2020 is hier te vinden.

Stemmen

Tot en met 29 januari kun je stemmen op meer dan duizend liedjes uit de gemeente Venlo. Stemmen kan via een link op deze site of app van Omroep Venlo. Of direct via deze link.