advertentie Obesitas

Stel nu je coronavragen voor Nedinscoplein

Nedinscoplein staat ook vanavond weer volledig in het teken van de gevolgen van de coronacrisis. Zit je nog met vragen over de situatie in Venlo? Laat het ons dan weten. We beantwoorden ze graag in de uitzending vanaf 17.30 uur.

Net als vorig week schuift burgemeester Antoin Scholten aan. Hij is voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de maatregelen die hier zijn afgekondigd op lokaal niveau. Ook schuift medisch microbioloog Arjan Langen aan. Hij geeft momenteel veel ondersteuning aan bedrijven die met vragen zitten over het coronavirus.

Maaltijden voor hulpverleners

Ook te gast is is ondernemer Bram Drost. Met zijn bedrijf Crewfood verzorgt hij normaalgesproken verse maaltijden in de backstage-areas van grote evenementen zoals festivals of activiteiten in de Ziggo Dome. Hij zag de afgelopen weken de ene na de andere opdracht wegvallen in zijn agenda. Nu ziet hij diezelfde agenda weer langzaam vol worden.
Drost wist zijn bedrijf in mum van tijd om te vormen naar een nood-productiekeuken. In plaats van maaltijden voor medewerkers van evenementen, zet hij zijn keuken in om maaltijden te maken voor kwetsbare mensen die geïsoleerd moeten leven. Crewfood wordt Noodfood. Ook instanties en gemeenten kunnen bij hem terecht voor de levering van verse maaltijden.
De Venlose zangeres Mirthe van Dijk heeft een lied gemaakt over het leven in Venlo in de huidige tijden van coronacrisis. Dat zingt ze aan het einde van de uitzending.

Heb je vragen voor een van de gasten, stuur ze dan op naar nieuws@omroepvenlo.nl (of gebruik de opmerkingen-knop onderaan dit bericht).

De uitzending van Nedinscoplein is vanaf vanaf 17.30 uur te volgen op Omroep Venlo.