advertentie

Steeds meer afvaldumpingen sinds coronauitbraak

Sinds de invoering van de maatregelen om het coronavirus in te dammen, komen er bij de gemeente steeds meer meldingen binnen van afvaldumpingen in de natuur. Ook wordt er steeds vaker illegaal afval neergezet bij de ondergrondse containers.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat handhavers van de gemeente proberen te achterhalen wie het afval heeft gedumpt. Helaas is dit in de meeste gevallen onmogelijk en kan de gemeente niks anders doen dan het afval opruimen.

Lange wachttijd

Ook bedrijven aan de James Cookweg merken dat er de laatste weken vaak illegaal gedumpt wordt.  Bij het bedrijf Collin Recycling vinden ze regelmatig gedumpt afval voor de poort. Een woordvoerder van het bedrijf vermoedt dat de lange wachttijd bij het milieustation de reden is dat mensen hun afval in de omgeving dumpen.

Milieustation

Sinds de uitbraak van het coronavirus mogen er nog maar vijf voertuigen tegelijk het terrein op bij het milieustation. Dit zorgt voor lange wachttijden, die oplopen tot twee uur. De gemeente heeft de openingstijden van het milieustation verruimd, maar doet een dringend beroep op de inwoners van Venlo om alleen naar het milieustation te gaan als dit echt nodig is.

advertentie

Lees ook deze artikelen