advertentie VieCuri Mooi

Stadsbieb ook in avonduren weer open

Na ruim een half jaar is in de stadsbibliotheek veel weer zoals het was voor de coronauitbraak. Vanaf dinsdag heeft de bieb weer de reguliere openingstijden, inclusief avonduren.

Dat betekent dat de Venlose bibliotheek van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur open is en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. De openingstijden in de overige vestigingen zijn ook weer grotendeels zoals voorheen. 

Studenten

Studenten kunnen dus weer terecht in de bieb om gebruik te maken van de studieplekken. Ook zzp’ers maakten voor de coronacrisis vaak gebruik van de bieb en dat kan nu ook weer.

Alternatieven

Op 16 maart gingen de deuren van de Venlose bibliotheek dicht in verband met het coronavirus. Er werd snel nagedacht over alternatieven voor boekenliefhebbers. Zo werden boeken voor de deur van de bieb geplaatst om gratis mee te nemen, werd er een afhaalservice gestart en werden peuters digitaal voorgelezen.

Coronamaatregelen

Uiteraard blijven de algemene richtlijnen van het RIVM gelden. Daarnaast moeten bezoekers hun tafel schoonmaken. Bij gebruik van de leestafel moeten handen gedesinfecteerd worden en de computers moeten na gebruik altijd worden schoongemaakt.